Over ons

Van Twentse schuur tot multinational

Vanuit een rijke historie, begonnen in de jaren ’50 in een kleine Twentse schuur, hebben we ons ontwikkeld tot internationale topproducent van hoogwaardig plaatwerk.

Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan onze relatie met u, de klant, onze omgeving en onze medewerkers. We gaan daarin altijd een stap verder. We voelen ons verbonden aan uw doelstellingen, uw uitdagingen en bovenal uw mensen. Met als belangrijkste drijfveer: duurzame & langdurige samenwerkingen.

De beste producten maken, dat is waar het hart van de Witte van Moort medewerker sneller van gaat kloppen. Om daarmee maximaal bij te kunnen dragen aan het succes van onze klanten, de hoge kwaliteitsnormen van onze klanten en collega's, de ontwikkeling van onze medewerkers en een verantwoorde samenleving. We vertalen de ontwerpen en wensen van onze klanten in concrete, maakbare oplossingen die u direct kunt gebruiken.

Leverancier voor de industrie

Maak kennis met Witte van Moort, ons innovatieve machinepark en goed opgeleid personeel!

Facts & Figures

1910 St Annaland

Waar het begon

Het Zeeuwse dorp St. Annaland

Op 24 september wordt in het Zeeuwse dorp St. Annaland de latere oprichter van het familiebedrijf geboren: Witte van Moort. Als kleine jongen komt het bijzondere ondernemerstalent van Witte al aan het licht. Nog voor zijn tiende levensjaar start hij zijn eerste bedrijfje in het schuurtje van zijn opa. Daar begint hij voor familie, buren en kennissen tegen een bescheiden tarief fietsbanden te plakken. Later voert hij ook kleine reparaties uit.

1910

Naar twente

Verhuizen naar Enschede

Witte van Moort trouwt met Frida Hospers. Ze verhuizen naar Enschede waar Witte van Moort werk heeft als automonteur bij de firma Beverdam. Twee jaar later, op 24 mei 1939, wordt zoon Adri geboren.

1937

1948 Handelsregister Witte Van Moort 1949

De officiële start

Fabricage van kinderrijwielen

Witte van Moort schrijft zijn eenmanszaak (kinderfietsfabricage) per januari 1948 in bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Soort bedrijf: fabricage van kinderrijwielen. “Het Twentsche Ros.” De officiële start van het bedrijf.

1948

Bromfietsonderdelen

Machinepark Jan Kromhof

Start productie bromfietsonderdelen

Start productie bromfietsonderdelen zoals benzinetanks en frames, mede als gevolg van de overname van het machinepark van Jan Kromhof uit Almelo. Eerste klanten zijn: Limo, Burgers en Union.

1951

1952 Opdracht Firma Wagelaar Victoria Bromfiets

De Pelikaan-Victoria

Een belangrijk keerpunt

Witte van Moort krijgt opdracht van de firma Wagelaar in Enschede, importeur van de Victoria bromfiets, de motor zodanig te monteren dat de kleding van de berijder niet vies zou worden. Witte van Moort gaat aan de slag en lost het probleem op. In 1952 komt deze bromfiets, de Pelikaan-Victoria op de markt. Een belangrijk keerpunt in de historie van het bedrijf.

1952

1958 Plaatsing Van Machine

Historisch jaar

Grote dieptrekpers

Een historisch jaar voor Witte van Moort. Er wordt een grote dieptrekpers aangeschaft, een kolossale machine om metalen platen te vervormen. De opdrachten stromen binnen en de klantenkring breidt zich steeds verder uit. Bijna alle Nederlandse bromfietsfabrikanten zijn inmiddels klant.

1958

1959 Overleg 4 Heren

Ontwikkeling zoon Adri

Vervaardiging van producten

Zoon Adri komt in het bedrijf werken en begint van onderen af aan de kneepjes van het vak te leren. In een later stadium maakt hij de overschakeling mee naar de vervaardiging van andere producten zoals plaatwerk voor verwarming, oliehaarden, gashaarden en cv- ketels.

1959

1970

Een hecht familiebedrijf

Zoons Adri en Henk

Witte van Moort treedt terug als directeur. Zoons Adri en Henk vormen de directie.

1970

1980 Fabriekshal 7 Juli 1978

Nieuwe hal

Productie in Ierland

Bouw nieuwe bedrijfshal van 2.000 m2 en start productie in Ierland.

1980

1991 3D Lasersnijmachine Trulaser

ISO 9001 certificering

Onze kwaliteitsambities

De kwaliteitsambities van Witte van Moort worden zichtbaar als de onderneming de ISO 9001 certificering behaalt. De digitalisering van het productieproces zet door.

Zo worden 3D CAD-tekensystemen geïntroduceerd en wordt, wederom als één van de eerste in Nederland, een 3D-laser geïnstalleerd.

1991

1994 Dieptrekken Pers 800Ton

Groot en complex

Witte van Moort specialiseert zich

Wido van Moort (derde generatie) komt in de zaak. Onder zijn leiding specialiseert Witte van Moort zich steeds verder op het gebied van grote en complexe dieptrekproducten en lassamenstellingen.

1994

1995 Opening

Feestelijke heropening

Nieuw kantoorpand

De feestelijke heropening van het totaal gerenoveerde bedrijf met een oppervlakte van 15.000 m2 vindt plaats op vrijdag 7 juli. De 85-jarige grondlegger verricht samen met zijn echtgenote de officiële openingshandeling. Zij onthullen een kunstwerk in de imposante hal van het nieuwe kantoorpand.

1995

Supply Chain Planner

Het roer overnemen

Bijna 50 jaar werkzaam

Wido van Moort neemt het roer over van zijn vader Adri, die na bijna 50 jaar werkzaam te zijn geweest in de familieonderneming afscheid neemt.

2007

Robot

Een feestelijk 2023

75 jaar!

In 2023 zal familiebedrijf Witte van Moort zijn 75-jarig bestaan vieren.

2023

Back to top