Gereedschapsontwikkeling en productie

Vakbekwame gereedschapsmakers

Ons team van engineers ontwikkelt en ontwerpt in eigen regie de benodigde gereedschappen en tal van andere productiehulpmiddelen. Na de ontwikkeling worden de gereedschappen gebouwd door onze zeer ervaren en vakbekwame gereedschapsmakers.

Ontwerp & ontwikkeling

Gereedschapsmakerij

Op het moment dat een project aan Witte van Moort wordt gegund, ontwerpt de engineering afdeling de benodigde gereedschappen met behulp van CAD-CAM software. We produceren de gereedschappen vervolgens zelf in onze eigen gereedschapsmakerij, uiteraard onder begeleiding van de afdeling engineering. Met behulp van een heldere projectplanning informeren wij u, onze klant, periodiek over de voortgang. Hierin vindt u onder meer de status van de verschillende fases van het gereedschapsproject, waaronder de levering van een zogenaamd ‘first-out-of-tool’ product, het eerste product dat de gereedschapsset heeft geproduceerd.

Specificaties

Proces en kwaliteit

Al tijdens de bouw van het gereedschap leggen we alle specificaties vast die nodig zijn voor de serieproductie, zowel op het gebied van product als proces en kwaliteit. Nadat het gereedschap is vrijgegeven door de engineering toetsen we elk van deze specificaties tijdens een 0-serie. Eventuele optimaliseringen van de verschillende specificaties worden verwerkt, zodat het proces tot in detail is voorbereid en er kwalitatief hoogstaande producten in serie gemaakt kunnen worden.

Na goedkeuring door u als klant is het product klaar voor seriematige productie. Op basis van de klantorders, die middels EDI worden verwerkt, worden de verschillende productiestappen nauwkeurig ingepland, zodat de producten just-in-time aan u worden geleverd. Met als resultaat niet alleen de hoogste kwaliteit maar ook een hoge leverbetrouwbaarheid.

Contact

Meer weten over gereedschapsontwikkeling en productie?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs

Expertise

De juiste oplossing voor elke branche

Metaalwerk is maatwerk. Van bewerking van een vlakke plaat, het produceren van halffabricaten of de constructie van een complete machine, wij bieden oplossingen voor diverse branches.

Back to top