Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ons verantwoordelijkheidsbesef

Vanuit ons verantwoordelijkheidsbesef proberen we de impact van onze bedrijfsvoering op mens en milieu actief terug te dringen. Milieubewustheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en ethisch verantwoord handelen zijn belangrijke kern waarden binnen Witte van Moort.

Onze ecologische voetafdruk

Milieubewustheid

Witte van Moort is continu bezig met het nemen van zijn verantwoordelijkheid in Milieubewustheid. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren door efficiënt gebruik te maken van hulpbronnen, energiebesparende technologieën te implementeren en afval te verminderen. Op diverse gebieden loopt Witte van Moort hier reeds voor op de geldende (internationale regelgeving). Denk hierbij aan het volledige zuiveren van las gassen boven de wettelijke normering en monitoren van de carbon footprint met een reductive doelstelling.

“Cradle to Cradle”

Circulaire economie

De circulaire economie vervangt meer en meer de lineaire economie oftewel de vervang cultuur. De gescheiden afvalstromen die reeds vroegtijdig geïmplementeerd zijn bij Witte van Moort is een mooi voorbeeld van de circulaire economie. Het verschrootten van metaal en het laten hergebruiken hiervan kan geplaatst worden binnen de term “Cradle to Cradle”.

Benieuwd naar wat we nog meer doen?

Wij vertellen u er graag meer over! Stuur ons een bericht of bel ons op telefoonnummer +31 546-562444.

100% groene energie

Duurzame Energie

Het stimuleren van het fietsplan, laadpalen voor werknemers en warmte terugwinsystemen zin enkele voorbeelden waarbij Witte van Moort voor oploopt in het inzetten van en het gebruiken van 100% groene energie.

Inspireren, adviseren en ontwikkelen

We zien het als onze maatschappelijke taak om mensen te inspireren, te adviseren en te helpen zich verder te ontwikkelen. Wij investeren daarom in onze medewerkers door middel van vakbekwaamheidsopleidingen en trainingen. Daarnaast investeren wij ook in de mindset en bewustwording van onze medewerkers ten aanzien van het milieu en de maatschappij waarbij wij inzetten op inclusief ondernemen.

Gezonde vitale medewerkers met een focus op duurzame inzetbaarheid dragen bij aan een betere bedrijfsvoering, een van de acties die er binnen Witte van Moort is opgezet is Fruit op de Werkvloer.

De (lokale) maatschappelijke verantwoordelijkheid laat zich ook terugzien in de diverse sponsoringen zoals bijvoorbeeld het hoofdsponsorschap van het Nederlands Paralympisch Dressuur Team (social return) en het inzetten op langdurige partnerschappen met (lokale) scholen.

We dragen bij aan projecten en initiatieven die de levenskwaliteit van mensen in onze omgeving verbeteren.

Ethiek en integriteit

Bij Witte van Moort hanteren we de hoogste ethische normen in al onze zakelijke activiteiten. Eerlijkheid, integriteit en transparantie zijn fundamentele waarden die we hoog in het vaandel dragen.

Kwaliteit & Innovatie

We streven voortdurend naar verbetering van onze producten en processen, met aandacht voor kwaliteit en innovatie. We willen producten leveren die aan de hoogste normen voldoen en tegelijkertijd duurzaam zijn. In 2024 staat de voorbereiding voor de  Ecovadis certificering & ISO 27001 als doelstelling gepland waarmee wederom een nieuwe mijlpaal zal worden toegevoegd. Dit buiten de reeds bestaande ISO Certificeringen 14001, 3834 & 9001 om.

Wilt u meer weten of heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder. Stuur ons een bericht of bel ons op telefoonnummer +31 546-562444.

Neem nu contact op

BENIEUWD NAAR WAT WE NOG MEER DOEN?

Complexe vormdelen en lassamenstellingen

Voor toonaangevende internationale klanten, ontwerpt en produceert Witte van Moort hoogwaardige persdelen en lassamenstellingen van plaatstaal. Ontdek welke processen we hierbij toepassen.

Back to top