Technieken

Wat Witte van Moort uniek maakt, is dat wij onze klanten een breed scala aan plaatbewerkingstechnieken bieden. Wij onderscheiden ons met name middels onze mogelijkheden voor het dieptrekken en snijden van middelgroot en groot plaatwerk. Om u een indruk te geven waarvoor u bij ons terecht kunt:

Knippen

Voor het knippen van ons uitgangsmateriaal beschikken we over verschillende (automatische) afkortscharen.

2D Laser snijden en ponsen

We beschikken over meerdere 2D laser-pons combinaties, die compleet geïntegreerd zijn met een volautomatisch platenmagazijn en manloos kunnen werken.

3D Laser snijden

Naast de 2D laser machines beschikken we ook over een viertal 3D- lasersnijmachines, die gebruikt worden om diepgetrokken producten na te snijden. Alle machines zijn uitgerust met wisseltafels en hebben een bereik van 4.000 x 2.000 x 750 mm.

Persen/dieptrekken

Het dieptrekken van plaatstaal is de kracht van Witte van Moort. Voor het persen maken we gebruik van 20 hydraulische persen, waarvan er veel zijn uitgerust met automatische manipulatoren of handeling robots.

Kanten

Met behulp van een vijftal kantbanken, uitgerust met buig- en meetsystemen, kan Witte van Moort uw plaatwerk tot maar liefst 300 ton en een maximum lengte van 4.000 mm bewerken.

Lassen

Voor het lassen van plaatwerk beschikken we over een breed aanbod aan lasmachines, van handbediend tot speciale, in sommige gevallen door ons zelf ontwikkelde machines.

Naslijpen

Voor een optimale afwerking bieden wij de mogelijkheid om de lasnaden en eventueel zichtbare laszones op de door ons geproduceerde lassamenstellingen na te polijsten. Naast het manueel naslijpen maken we daarvoor ook gebruik van een slijprobot.

Poedercoaten

Poedercoaten doen we met behulp van twee volledig geautomatiseerde en gerobotiseerde poedercoatstraten. Als voorbehandeling worden de producten ontvet, ijzergefosfateerd , gepassiveerd en nagespoeld met demi-water.

Assemblage & eindmontage

De assemblage en eindmontage van ingekochte producten wordt door ervaren, goed getrainde medewerkers uitgevoerd. Mede door deze juiste finishing touch zijn wij in staat om conform uw wensen just-in-time volledig afgemonteerde lassamenstellingen te leveren.

Gereedschappen & andere productiehulpmiddelen

Ons team van engineers ontwikkelt en ontwerpt in eigen regie de benodigde gereedschappen en productiehulpmiddelen. Na de ontwikkeling worden de gereedschappen gebouwd door onze zeer ervaren en vakbekwame gereedschapsmakers.