LPG

Naast specialist in het toeleveren van plaatwerk, is Witte van Moort producent van LPG-tanks. Sinds 1974 produceert Witte van Moort LPG-tanks in diverse uitvoeringen, waaronder cilindrische tanks, twin-tanks en torodiale tanks (ook wel ringtanks). Deze tanks worden direct aan autofabrikanten geleverd. Witte van Moort is door hen geauditeerd en mag zich derhalve OEM-leverancier noemen. Naast onze standaard programma tanks kunnen wij, op verzoek, ook de aanmaak van speciale LPG-tanks voor u verzorgen. De laatste jaren richt Witte van Moort zich steeds minder op de standaard LPG-tanks en steeds meer op de nichemarkten.

Er worden hoge eisen gesteld aan de keuring van LPG gastanks. Zo wordt elke tank die Witte van Moort produceert op een circa vier keer hogere druk getest dan deze standaard in de praktijk gebruikt wordt. Het uitgangsmateriaal van de tanks is van gecertificeerd, West-Europees materiaal. Om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen worden tanks destructief en niet-destructief beproefd. Minimaal 1 op de 200 tanks wordt onderworpen aan een intensieve röntgen- en materiaalkeuring. Hiervoor wordt de tank in diverse materiaalstukken opgedeeld, waarna er van ieder proefdeel een testrapport wordt gemaakt.

Onze tanks zijn voorzien van vier separate appendages, waardoor de functies van de appendages optimaal zijn. Bovendien ligt de capaciteit van de veerveiligheid ver boven de norm, wat de Witte van Moort LPG-tank tot een zeer veilige tank maakt.

Witte van Moort produceert tanks volgens verschillende normen, zoals Regulation 67-01, PED (CE) en de TPED (Pi). Tijdens de productie van de tank wordt bijgehouden:

  • wanneer de tank geproduceerd is;
  • door welke medewerkers deze bewerkt/gelast/geassembleerd is;
  • en worden alle certificaten van de materialen gearchiveerd.

Hierdoor is de traceerbaarheid voor langere tijd gegarandeerd.